Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szombat reggel.


A lobogót Áder János köztársasági elnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység.

A ceremónián Áder János mellett részt vett Kövér László házelnök, Simicskó István honvédelmi miniszter, Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar Főnöke, Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a kormány több képviselője, továbbá állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői, valamint családok, civilek százai.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le katonai esküjüket.

Megkezdte munkáját az augusztus 20-ai ünnepi programok biztonságos lebonyolításáért felelős Operatív Törzs (OT) - közölte a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH).

A kora reggeltől késő éjszakáig ülésező OT-ben minden érintett szerv, többek között a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a Budapesti Közlekedési Központ és a katasztrófavédelem képviselői kísérik figyelemmel a nemzeti ünnep rendezvényeit.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Budapest térségében egész nap többnyire napos időre lehet számítani. Átmeneti felhősödés lehet, de csapadék nem valószínű. Meleg idő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet a 30 Celsius-fokot is elérheti - írta a HM NRH, hozzátéve: ezért a rendezvényekre kilátogatóknak ajánlott a folyamatos folyadékpótlás és a megfelelő öltözék, az érzékenyebbek a tűző napot lehetőség szerint kerüljék.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.