Felvették, de inkább munkába áll?

Magyar Nemzet: Az egyetemek baja. Népszava: Egyciklusos Sólyom. Délmagyarország: Az igazi dugó (lezárták a szegedi hidat).

Egyetemista lett, de dolgozni megy - című cikkében a mai Magyar Nemzet arról ír, hogy „több mint tízezer felvételt nyert fiatal maradhat ki idén a felsőoktatásból. Ötezer felvett diák biztosan nem iratkozik be, mert nincs pénze tanulmányai megkezdésére, a többiek még nem döntöttek. Az egyetemek bajba kerülhetnek, mert a be nem töltött helyeket szeptemberben már nem tölthetik fel".

Sólyom négy éve: küzdelmeken túl már nincs sok mozgástér - ez a címe a Népszava Online írásának. „Az eddigieknél nyugodtabb záró szakaszra számíthat a négy éve hivatalba lépett Sólyom László. A lapunknak nyilatkozó politológusok szerint a várhatóan »egyciklusos« köztársasági elnöknek eddig főleg a pártokkal voltak konfliktusai, de a hátralévő időben leginkább arra figyel majd, hogy a társadalmat alakítsa, megjelenítse a modern értelemben vett »zöldes közép-konzervativizmusát«. Közjogi szempontból egyetlen fontos, bár formális teendője maradt: a parlamenti választások kitűzése." A lapnak Kiszelly Zoltán politológus nyilatkozott, aki szerint „nehézséget inkább az jelenthet, hogy az emberek nehezen tudják őt besorolni. A baloldaliak szerint inkább a jobboldalhoz húz, míg a jobboldalon nem érzik azt, hogy oda tartozna. Emiatt inkább megosztó, mint egységet tetemtő személyiségnek látják, és ebben a közegben kérdéses, mennyire sikerül formálnia a társadalom képét és gondolkodását. Az elnöki ciklus ötödik évében talán néhány beszédével és a normakontrollal tud befolyásolni".

Lezárták Szegeden a Tisza-hidat. A Délmagyarország cikke szerint ma nulla órától augusztus 9-én, vasárnap éjfélig teljes a hídzárlat a Belvárosi hídon az új dilatációs elemek beépítése miatt. Már csak a gyalogosok és a biciklisek használhatják az öreg átkelőt, a trolik és az autóbuszok nem. „Aki azt gondolta eddig, általában araszolni kell a Bertalanon Szeged és Újszeged között, mert óriási a forgalom, összetorlódnak a járművek a lámpáknál, az a következő héten megtapasztalhatja, mi az igazi dugó" - áll a lapban. „Az SZTK-tól (Szegedi Közlekedési Kft. - a szerk.) kapott tájékoztatás szerint a teljes hídzár idején az 5-ös trolik csak a Vértói út-Bartók tér, a 7-es trolik pedig kizárólag a Bakay Nándor utca-Bartók tér között szállítják az utasokat. A Bartók tér és az Újszeged Gyermekkórház közötti terelőútvonalon trolibuszpótló autóbuszok közlekednek. Hogy halad a munka? Boros Péter, a kivitelező Betonplasztika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: A jövő héten rakják be az új dilatációs elemeket, a megszűnő dilatációknál összebetonozzák a kapcsolódó részeket. Ismeretes: az eddigi öt dilatációs elemből hármat kicserélnek, kettőt véglegesen megszüntetnek."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.