Felvételi: másfélmilliós tévedés

Ki kell cserélni az összes, a nyolcadikos diákok számára készült középiskolai pótfelvételi feladatsort.

A hétvégi felvételi vizsgák során a budapesti Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnáziumban tévedésből már felbontották az pótfelvételi feladatait tartalmazó borítékot, a diákokkal pedig ezeket a magyar és matematikai feladatsorokat oldatták meg. A pótfelvételi csak január 28-án lesz; ezen a vizsgán azok a diákok vehetnek majd részt, akik a normál vizsgán önhibájukon kívül nem tudtak megjelenni.

A pótfeladatsort most megírt diákok vizsgája ettől függetlenül érvényes, a hibázó iskola vezetője ellen azonban szabálysértési eljárást indít az Oktatási Hivatal - olvasható közleményükben. Ezeken az úgynevezett központi vizsgákon ugyanis minden felvételiző diák ugyanazt a feladatsort tölti ki ugyanabban az időben: ezért kell a pótfeladatlapokat most lecserélni, hiszen a felbontott csomag tartalmát most már bárki megismerheti.

Hasonló esetek minden évben előfordulnak, annak ellenére, hogy a feladatsort rejtő csomagokon jól láthatóan föl vannak tűntetve az adott vizsgák dátumai is. A tételsorok lecserélése ugyanakkor nem olcsó mulattság: az Oktatási Hivatal közlése szerint egy-másfél millió forintba kerül.

A hétvégi vizsgák ettől eltekintve rendben lezajlottak. Január 22-én 103 helyszínen mintegy 8600 hat, illetve nyolc osztályos gimnáziumba felvételiző diák írta meg a dolgozatokat, január 23-án pedig 467 helyszínen csaknem 61 500 nyolcadikos diák vizsgázott.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.