Féltucatnyi képviselő jogosulatlanul veszi fel a lakhatási támogatást

A fővárosban is van lakásuk, mégis felveszik a lakhatási támogatást egyes parlamenti képviselők. Erre minden frakcióban akad példa.

Továbbra sem szűntek meg a képviselői trükközések: a Blikk hat olyan képviselőt talált, aki annak ellenére felveszi a havi 116 ezer forintos lakhatási támogatást, hogy a vagyonnyilatkozata szerint Budapesten és a választókerületében is van lakása.

Pörzse Sándor egy újpesti lakás tulajdonosa, a fővárosi listáról jutott be a parlamentbe, mégis felveszi a lakhatási támogatást. Azt állítja, hogy a budapesti lakásában édesanyja él, maga pedig Tahitótfaluban, ezért veszi igénybe a lakhatási támogatást – magyarázta a műsorvezetőként ismertté vált jobbikos képviselő. Arra viszont már nem válaszolt, hogy mire fordítja a támogatást, gyorsan elköszönt, és lerakta a telefont.

Baracskai Józsefnek Zalaszentgróton van több háza, valamint egy lakása a XIII. kerületben. Állítja: amikor képviselő lett, bejelentette, hogy felerészben tulajdonosa egy budapesti lakásnak. Az Országgyűlés Hivatalában azt mondták neki, hogy jogosult a támogatásra – mondta a Demokratikus Koalícióhoz csatlakozott független képviselő.

Kulcsár József fideszes képviselő egy zuglói és egy salgótarjáni lakás mellett veszi fel a lakhatási támogatást, csakúgy, mint az országos listáról bejutott jobbikos Nyikos László, aki egy szentendrei és egy VI. kerületi lakás tulajdonosa.

Az LMP-s Szilágyi László is országos listáról jutott be a parlamentbe, és annak ellenére felveszi a havi 116 ezer forintot, hogy van pesti ingatlana. A fideszes Vantara Gyulának két háza is van Békéscsabán, és a XI. kerületben haszonélvezője egy lakásnak is, ennek ellenére kap albérletre is pénzt az Országgyűlés Hivatalától.

Öt másik képviselő inkább eladta fővárosi lakását (vagy legalábbis az nem szerepel már a vagyonbevallásban), miután tavaly tavasszal a Blikk beszámolt arról, hogy jogtalanul veszik fel a szállástérítést. Így Dióssi Csaba (Fidesz) két zuglói ingatlantól szabadult meg, Balczó Zoltán jobbikos parlamenti alelnök egy XI. kerületi lakástól, Mandur László (MSZP) egy II. kerületi otthontól, Csöbör Katalin (Fidesz) pedig egy belvárosi lakás haszonélvezetéről mondott le, cserébe továbbra is felveszik, ezúttal már jogszerűen, a lakbérre valót. Kolber László független képviselő pedig egy kis ferencvárosi lakástól vált meg.

Öt, a lap által „lebuktatott” képviselő viszont lemondott a lakhatási támogatásáról. Törő Gábor (Fidesz), Lezsák Sándor (Fidesz), Kovács József (Fidesz), Bohács Zsolt (Fidesz) és Seszták Miklós (KDNP) döntött úgy, hogy idén már nem veszi fel az évi 1,4 millió forintot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.