Megkezdte Tarlós kampányát a független CÖF

Együttműködési megállapodást írt alá a CÖF-CÖKA Tarlós István főpolgármesterrel pénteken Budapesten.

A rendezvényen Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke felidézte, hogy négy éve jelképesen átadták a város kulcsát a főpolgármesternek. Úgy fogalmazott: továbbra is Tarlós Istvánt támogatják, mert korrekt embernek tartják, akire elődjével szemben nem vetült korrupció árnyéka.

Csizmadia László tapasztalt, megfontolt emberként jellemezte a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét. A többi jelöltet "futottak még" kategóriába sorolta.

Fricz Tamás CÖF-alapító, politológus úgy értékelt: 20 év után nagyon jó főpolgármester irányította a fővárost és szavai szerint a következő ötben is ő fogja folytatni.

Ifjabb Lomnici Zoltán, a CÖF szóvivője arról beszélt, hogy a megállapodásban várakozásaikat, megvalósítandó reformokat fogalmaztak meg.

A főpolgármester a rendezvényen az ország legnagyobb civil szervezeteként beszélt a CÖF-ről, kifejtve: az általuk közvetített szellemiséget, pragmatikus javaslatokat eddig is igyekeztek figyelembe venni, s eztán is meghallgatja őket és kezdeményezéseiket a döntéshozó testület elé viszi.

Tarlós István elmondta, hogy Budapest nagyot lépett előre a városok élhetőségi rangsorában és noha gyakran kapott támadásokat a közterületi átnevezések miatt, ha nem így lett volna, ma is "tele lenne a város Vöröshadsereg úttal".

A baloldal programjára utalva azt mondta: a "Jézuskának írt levél reálisabb és reménykeltőbb", a városvezetés más szemlélettel áll a munkához. Kifejtette: 2030-ig szóló városfejlesztési koncepciójuk, az agglomerációt is figyelembe vevő területfejlesztési koncepciójuk van, középtávú elképzeléseik között számtalan tematikus fejlesztési projekt található, amelyek "nem Grimm meséi", költségbecslésekkel együtt kidolgozott tervek. Példaként említette a barnamezős területek újjáélesztést, a Duna partok rendezését és a szociális programokat.

A főpolgármester kitért arra is: rendszeresen aktualizálják korábbi 130 oldalas programját, s tervei között szerepel újabb 600 új autóbusz, új villamosok, trolibuszok forgalomba állítása, P+R parkolók építése, az elektronikus jegyrendszer bevezetése, a margitszigeti és állatkerti beruházások folytatása, valamint a Lánchíd felújítása. Szólt arról is, hogy megvalósítanák a római parti árvízvédelmi rendszert is, a projektet jelenleg áttervezik egy törvényváltozás miatt.

Olimpiát most nem

A főpolgármester szerint nem életszerű most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendezését.

Tarlós István azt mondta: sportbarát embernek tartja magát és nagy sport- és idegenforgalmi értéke lenne egy olimpiának, de csodálkozik a mostani felvetéseken. Hozzátette: ha politikai ellenfeleinek ez a legnagyobb problémája, akkor nagyjából rendben lehetnek a dolgok a fővárosban.

A főpolgármester szerint sokat elárul a baloldali jelölt aktuális problémákkal kapcsolatos ismereteiről, hogy egy tíz évvel később rendezendő olimpiáról faggatja a jelenlegi városvezetést, aminek a helyszínéről évek múlva születhet döntés.

Falus Ferenc csütörtökön közleményben kért választ Tarlós Istvántól arra, hogy reálisnak és szükségesnek tartja-e a 2024-es olimpia megrendezését Budapesten.

A CÖF félti a civilek becsületét

A CÖF-CÖKA drukkol az Ökotárs Alapítványnak, hogy tisztán jöjjön ki mostani helyzetéből, mert ez a civil közösség érdeke - jelentette ki a CÖF alapítója. Csizmadia László arról beszélt: az utóbbi időben több oldalról próbálják megkérdőjelezni a CÖF becsületét. Szavai szerint évek óta törvényi határidőre leadják auditált mérlegüket, beszámolójukat, minden kapott fillérrel elszámolnak, és az Ökotárssal szemben nem osztanak forrásokat.

Nekünk az a legfontosabb, hogy a civil mozgalmak ne sározódjanak be - hangoztatta a CÖF alapítója, hozzátéve: az a civil közösség érdeke, hogy az Ökotárs tisztán jöjjön ki ebből a helyzetből.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében tartott házkutatást hétfőn az Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.