Felszentelték az új szerb ortodox kápolnát Pécsett

Új szerb ortodox kápolnát emeltek Pécsett, a két ókeresztény hittérítőről, Szent Andronikoszról és Juniáról elnevezett épületet a szerb ortodox egyház első számú vezetője, Irinej pátriárka szentelte fel vasárnap.

A Zrínyi Miklós utcában található kápolna és a hozzá tartozó harangtorony az egyházak helyi értékeinek bemutatását segítő Értékes Pécs program keretében, 90 millió forintból épült fel.

A beruházás amellett, hogy jobb feltételeket biztosít a vallásgyakorláshoz, az udvarán álló régi imaházban kiállított regionális egyházmegyei gyűjtemény megnyitásával növeli a város turisztikai vonzerejét.

Az eseményen Irinej pátriárka az egyház jelenlétének, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a békés egymás mellett élés, Páva Zsolt, Pécs polgármestere pedig a vallási kultúra erősödésének fontosságát emelte ki. A fideszes polgármester örömének adott hangot, hogy a soknemzetiségű baranyai megyeszékhely a szerb ortodox kápolna felszentelésével záruló Értékes Pécs programja keretében lehetővé tette vallási értékek felújítását, bemutatását, s a kultúra városaként hozzájárult a vallási kultúra erősödéséhez.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.