Felszámolná a zuglói káoszt az új Papcsák-ellenes koalíció

Együttműködési megállapodást írtak alá szombaton az MSZP, az Együtt 2014 és a Demokratikus Koalíció (DK) zuglói képviselői, akik a jövőben összefogva kívánnak fellépni Papcsák Ferenc fideszes kerületi polgármesterrel és a városrész kormánypárti vezetőivel szemben. A polgármester szerint megkezdődött a negatív kampány.

Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP zuglói szervezetének vezetője a főváros XIV. kerületében újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: Papcsák Ferenc megbukott polgármesterként, mivel elvesztette a városrész irányításához szükséges többséget a kerületi közgyűlésben.

Kiemelte, Zugló a jelenlegi helyzetben működésképtelen, amit szerinte az is mutat, hogy a polgármester kizárólag egyik alpolgármesterének ellehetetlenítésével volt elfoglalva a legutóbbi testületi ülésen ahelyett, hogy a városrész problémáinak megoldására törekedett volna.

A három párt zuglói szervezetének együttműködési megállapodását az Együtt 2014 XIV. kerületi szervezetének nevében Fekete Judit, a zuglói DK képviseletében Árpási Zoltán írta alá, akik egyúttal hangsúlyozták, közös céljuknak tartják a városrészben kialakult káosz felszámolását.

A zuglói polgármester szerint nyilvánvalóan elindult a negatív kampány azzal, hogy három ellenzéki párt szombaton együttműködési megállapodást írt alá a kerületben. Papcsák Ferenc a távirati irodának azt mondta, a tömegtüntetésnek hirdetett megmozdulás érdeklődés hiányában elmaradt, annyi azonban bebizonyosodott, hogy ami összetartozik, az összenő.

Mint mondta, jó lenne, ha Zugló valós problémái foglalkoztatnák az ellenzéki pártokat is. Kijelentette: nyilvánvalóan megpróbálják relativizálni, elfedni az egyébként sikeres ciklus eredményeit. "Igyekszünk fejleszteni és rendbe tenni az önkormányzatot, az intézményeket és a közterületeket. Ha kívánnak, bekapcsolódhatnak ebbe az ellenzéki képviselők is, szívesen adunk nekik akár kéziszerszámot, akár feladatot" - mondta Papcsák Ferenc, megjegyezve, káosz nem a városrészben van, hanem az ellenzék fejében, mert nem tudják, ki kivel van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.