Felsőoktatás: a 'brutális elvonások' leállítását követeli a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) elítéli a kormány felsőoktatási politikáját, és a területet érintő elvonások leállítására szólít fel. A DK felszólítja a kormányt, hogy állítsa le a felsőoktatást érintő "brutális elvonásokat", és dolgozzon ki konszenzuson alapuló koncepciót.

Az ellenzéki párt szombati közleményében bírálja, hogy a kormány több tízmilliárd forintot vont el az egyetemektől és főiskoláktól, és év végéig az intézmények éves költségvetésének további 3-5 százalékát elveszi.

A DK azt is kifogásolja, hogy ezzel párhuzamosan drasztikusan csökkentik az államilag finanszírozott hallgatói keretszámokat, és csökken a tanulmányi ösztöndíjak száma.

A közlemény leszögezi: a párt a leghatározottabban elítéli és tiltakozik "a kormányzat dilettáns, értelmetlen és elfogadhatatlan" felsőoktatási politikája ellen.

A DK felszólítja a kormányt, hogy állítsa le a felsőoktatást érintő "brutális elvonásokat", és dolgozzon ki konszenzuson alapuló koncepciót. Egyben arra kérik a felsőoktatásban dolgozókat, az egyetemi és főiskolai hallgatókat, valamint az érdekvédelmi szervezeteket, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel tiltakozzanak a "felsőoktatást csődbe juttató kormányzati politika" ellen.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.