Feloszlik a sztrájkbizottság a közmédiánál

Megállapodás született a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a közmédia szakszervezeteinek sztrájkbizottsága között kedden a csoportos létszámleépítésről, aminek eredményeként további húsz fővel csökken az alaptól elbocsátandók száma, bővül a leépítés előtt állók számára létrehozandó segélyalap, és feloszlik a sztrájkbizottság.

Az MTVA Sajtóirodája közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy eredményesen zárult az MTVA vezetése és szakszervezeteinek sztrájkbizottsága közötti keddi utolsó egyeztetés.

Az elmúlt év vége óta az MTVA, a szakszervezetek, valamint a szakszervezetek sztrájkbizottsága között folytatott intenzív tárgyalások eredményeként az alap vezetése vállalta, hogy további legalább húsz fővel csökkenti a méltányossági kérelmek alapján hozott döntésekkel az elbocsátandók számát. Így az eredetileg tervezett 255, illetve az utóbb deklarált 215 fővel szemben a csoportos létszámleépítésben érintettek száma nem haladhatja meg a 195-öt - áll a közleményben.

A megállapodás alapján bővültek a méltányossági szempontok is: az MTVA vállalta, hogy külön hangsúlyt helyez a méltányossági kérelmek elbírálása során a nyugdíjra még nem jogosult, 58 év felettiek kérelmeire, és ugyancsak kiemelt helyen lesznek a méltányosság szempontjából a három vagy több, illetve a tartósan beteg gyereket nevelők.

A tárgyalások eredményeként több ponton is bővülnek az elbocsátandók juttatásai, amennyiben vállalják a közös megegyezést a munkáltatóval. A segélyalap összességében 31,6 millió forint lesz - közölte az MTVA.

Az MTVA tavaly novemberben jelentette be, hogy a 2011-es után újabb csoportos létszámleépítést hajt végre. Az erről szóló előzetes értesítéseket decemberben adta át az érintetteknek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.