Feloszlatták a hajdúdorogi Fideszt

A választókerületi elnök belső feszültségek miatt kezdeményezte a hajdúdorogi Fidesz-szervezet feloszlatását az Országos Választmánynál.

A Fidesz Országos Választmánya a napokban föloszlatta a Fidesz hajdúdorogi szervezetét – értesült tudósítónk. A hírt Tiba István fideszes parlamenti képviselő, a térség választókerületi elnöke erősítette meg, aki lapunknak azt mondta: a szervezet föloszlatását belső feszültségek miatt ő maga kezdeményezte az országos választmánynál. 

Tiba István hozzátette: a pártszervezetnek 16 tagja volt, s időközben már megkezdődött a csoport újjáalakítása, amelyre egy hónapon belül kell sort keríteni.

Tudósítónk információi szerint a föloszlatás hátterében közvetett módon az állhat, hogy a helyi Fidesz-szervezet az előző ciklusokban nem tudott megfelelő eredményeket fölmutatni. A kilencezer lakost számláló Hajdú-Bihar megyei kisváros polgármestere 2006 óta a szocialista Csige Tamás, akit a Fidesznek az elmúlt három választás egyikén sem sikerült legyőznie. 

Úgy tudjuk, a föloszlatást illetően az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy Hajdúdorog önkormányzatának képviselő-testülete a közelmúltban két alpolgármestert választott – akik közül az egyik szocialista, a másik pedig fideszes –, és a pártvezetésben nem nézték jó szemmel, hogy a fideszesek a baloldali jelöltet is megszavazták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.