Felmondólevelet küld Gyárfás Tamásnak az MSZP

Az MSZP két képviselője felmondólevelet készített a Magyar Úszó Szövetség elnökének. Gyárfás Tamásnak a dokumentumban a többi között vállalnia kellene, hogy lemondása után hatvan napon belül a széles nyilvánosság számára részletes beszámolót készít elnöksége idejéről.
Heringes Anita és Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselői a Komjádi uszoda előtt tartott szerdai sajtótájékoztatón - amelynek hangfelvételét az MSZP sajtóosztálya juttatta el az MTI-hez - a levél elkészítését azzal indokolta: az elmúlt időszak botránysorozatai sokat ártanak a sportágnak. A sok szülő azon gondolkozik, hogy merje-e beíratni úszásra a gyermekét - tették hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó arra szólította fel Gyárfás Tamást április végén, amikor az úszószövetség összeül, kérjen maga ellen bizalmi szavazást, de úgy, hogy a résztvevők titkosan voksolhassanak.

A parlamenti képviselő ismertette a felmondólevelet, amelynek címe: a munkavállaló munkaviszonyának felmondással történő megszüntetése, valamint egyéb tisztségekről való lemondása.

Bangóné Borbély Ildikó elmondása szerint annak aláírásával Gyárfás Tamás - az úszószövetség elnökeként tanúsított magatartása miatt - azonnali hatállyal lemondana posztjáról, valamint minden magyar és nemzetközi szervezetben betöltött, választott tisztségéről, megbízatásáról, továbbá megszüntetné egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyait is.

Jelezte, hogy a felmondólevelet eljuttatják Gyárfás Tamásnak, akinek semmi más dolga nincs, mint aláírni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.