Félmillióan követik Orbánt

Hahó, fészbukosok! – szólította meg videoüzenetében a közösségi hálón őt követő felhasználókat Orbán Viktor, miután rajongói csoportjának létszáma átlépte a félmilliót. A magyar nyelvű köszöntőt megelőzően a 2010-es ország­gyűlési választás előtt indított oldal főbb statisztikáit írták ki, ezek szerint 8387 képet és 335 videót tettek közzé eddig. Az elmúlt héten 7231-gyel bővült a követők száma, így lett meg az álomhatár.

A miniszterelnök rajongói oldalán is nagy változást hozott a menekülthullám. 2015 szeptemberé­ben a szaporodó külföldi drukkerek miatt Orbán Facebook-énje megtanult angolul, azóta bejegy­zései kétnyelvűek, videói pedig fel­iratosak. A kommunikációs stáb szerette volna megerősíteni a kormányfő, mint az ország határain túli befolyással bíró politikus imá­zsát. Azóta rendre olvashatóak külföldi rajongók beírásai a felületen.

A friss bejegyzés alatt sem ma­gyarul bontakozott ki a legnagyobb vita. Egy német felhasználó – aki saját falán erőszakra buzdít a menekültek ellen – gratulált Orbánnak, hozzászólása alatt pedig leginkább magyarok küzdöttek meg egymással és a német nyelvtannal.

Az ötszázezer valóban soknak hat magyar és nemzetközi összehasonlításban is. Vona Gábort 268 ezren, Gyurcsány Ferencet 120 ezren, Juhász Pétert 57 ezren, Tó­biás Józsefet 22 ezren követik. Angela Merkel a kétmilliós határ előtt áll, a csúcstartó Barack Obama, aki hollywoodi sztárokat maga mögé utasítva 47,5 millió követőt tudhat magáénak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.