Félmilliárd forint Debrecennek új kerékpárutak építésére

Ötszázmillióból fejlesztik a cívisváros kerékpárút-hálózatát a következő években, a beruházás az önkormányzatnak szinte egy fillérjébe sem kerül.

Debrecen városa félmilliárd forintot kap az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Programja keretében kerékpáros turisztikai útvonalhálózat fejlesztésére. A forrás mértéke százszázalékos, azaz teljes egészében vissza nem térítendő támogatásról van szó – jelentette be sajtótájékoztatóján Pajna Zoltán, a cívisváros gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

Mint azt a haon.hu írja, a  pályázat szakmai célja az volt, hogy a jelenleg meglévő kerékpárutakat – amelyek jellemzően a főutak mellett, sugárirányban tartanak a városközpont felé – a belvárosban összekössék egy összefüggő hálózat kialakítása érdekében. Pajna Zoltán elmondta: az útépítések során a meglévő elemek összekötése történik meg egységes kerékpárút-hálózattá, így ezekkel az útszakaszokkal, valamint a meglévő és 2014-ig megvalósítandó kerékpárutakkal együtt az egybefüggő kerékpárút-hálózat hossza Debrecenben elérheti a nyolcvan kilométert.

A fejlesztés várható eredményeiről azt mondta: a turisztikai kerékpárút kiépítésével növelhető az érintett területek sport-, turisztikai, üdülési, idegenforgalmi jelentősége, javulhatnak a közlekedésbiztonsági feltételek, s elősegíthető a közutak tehermentesítése a kerékpáros és a gyalogosforgalom elterelésével. Hozzátette: a kerékpáros turisztikai szolgáltatások fenntartását az önkormányzattal szerződő partnerek – magánvállalkozások, turisztikai szolgáltatók – biztosítják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.