Felmentették Gál András Levente kormánybiztost

Az érintett kérésére felmenti Gál András Leventét kormánybiztosi megbízatásából Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 1-jei hatállyal - tájékoztatott a kormányfő sajtófőnöke.

Havasi Bertalan közölte: a Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos hétfőn levelet intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, amelyben kifejti, hogy az általa ellátott feladatok szeptember 1-jéig várhatóan olyan előrehaladást érnek el, melyek már nem indokolják a továbbiakban ennek a kormánybiztosi tisztségnek a fenntartását, ezért ettől az időponttól kéri felmentését.

Gál András Levente álláspontja szerint a feladatok és a hatáskörök a rendes ügymenetben is elláthatók lesznek, különös tekintettel a Magyary Program legújabb változatának augusztus végi megjelenésére.

Indoklásában a kormánybiztos kitér arra is, hogy mindig feladathoz indokolt rendelni tisztséget - olvasható a sajtófőnök közleményében, amely szerint Gál András Levente levelében köszönetét fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök bizalmáért és azért, hogy "ilyen kritikus időkben és jelentős ügyekben szolgálhatta Magyarországot".

A miniszterelnök a hétfői napon megkapta Gál András Levente levelét, és - megfontolva a kormánybiztos érveit - elfogadta lemondását, 2012. szeptember 1-jei hatállyal. Orbán Viktor egyben köszönetet mondott Gál András Leventének a magyar közigazgatás újjászervezése érdekében végzett munkájáért - zárul a miniszterelnöki sajtófőnök tájékoztatása.

A napokban került nyilvánosságra, hogy a kabinet augusztus 31-i hatállyal felmentette Baán Lászlót, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójával kapcsolatos feladatok ellátásáért, Budai Gyulát, az elszámoltatási és a korrupcióellenes kormányzati feladatok összehangolásáért, továbbá Ókovács Szilvesztert, a Magyar Állami Operaház irányításáért felelős kormánybiztost.

A kormány megállapította, hogy közreműködésükre és tudásukra a jövőben is szükség van, Baán Lászlóra a nemzeti képzőművészeti gyűjtemények előtt álló feladatok, Ókovács Szilveszter esetében pedig az Opera és az Erkel Színház jövője kapcsán - közölte a Kormányszóvivői Iroda múlt pénteken, hozzátéve: Budai Gyula jelenleg és a jövőben is államtitkárként folytatja munkáját a Vidékfejlesztési Minisztériumban. Elszámoltatási kormánybiztosi tevékenységéről pedig augusztus 20-át követően – Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárral együtt – tételesen tájékoztatja a magyar közvéleményt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.