Feljelenti az Atv.hu-t a Jobbik

A Jobbik Erzsébetvárosi Alapszervezetének elnöksége személyes adatokkal való visszaélés és jegyzőkönyvei egyes részeinek nyilvánosságra hozatala miatt feljelenti az Atv.hu-t. Szerintük a hírportál csütörtöki cikkében számos helyen csúsztat és valótlanságokat állít.

A Jobbik Erzsébetvárosi Alapszervezetének elnöksége a cikkben leírtakkal ellentétben soha, semmilyen formában nem sértette meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem autonómiáját - írta közleményben a Jobbik VII. kerületi alapszervezetének elnöksége. Mint fogalmaztak: a Jobbiknak – más pártokhoz hasonlóan – országszerte több hallgatói érdekképviseletben is dolgozó tagja és szimpatizánsa van, ennek egyik oka, hogy a legújabb felmérések szerint a Jobbik a legnépszerűbb párt az egyetemisták körében.

Tagjainknak és szimpatizánsainknak nem tiltottuk és a jövőben sem fogjuk megtiltani, hogy más civil ifjúsági mozgalmakban tevékenykedjenek, illetve hökösként tudásukkal és szakértelmükkel egy jobb felsőoktatásért dolgozzanak - szögezi le a Jobbik.  A leghatározottabban cáfolják viszont, hogy a Jobbik az ELTE BTK HÖK infrastruktúráját használta volna, vagy hogy az egyetemi campus területén szóróanyagokat terjesztettünk volna. Véleményük szerint minden hallgatónak alapvető joga van megválasztani pártszimpátiáját és munkájával segíteni egy pártot, ameddig azt nem az egyetem területén teszi – ellentétben a Hallgatói és Oktatói Hálózattal.

Közölték: az atv.hu cikkében, amely a vélt és valós jobbikos-hökös összefonódásokról ír, számos téves információ van, ezzel kapcsolatban az érintettek helyreigazítási kérelemmel éltek és fognak élni. "Számunkra egyértelmű, hogy a szélsőbaloldali hírportál manipulált dokumentumokból dolgozott, mivel az írásban szereplő mondatok jelentős része hitelesített jegyzőkönyveinkben nem szerepel. Ezúton felszólítjuk az atv.hu-t, hogy igazolja a birtokában lévő dokumentumok hitelességét" - áll a közleményben.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom VII. kerületi Alapszervezete tagjainak személyes adataival való visszaélés és hitelesített jegyzőkönyvei egyes részeinek nyilvánosságra hozatala miatt büntető feljelentést tesz a hírportál ellen.

Az Atv.hu csütörtöki cikkében azt írtaBTK HÖK-ös aktivisták terjesztették a Jobbik újságját, rendszeresen előfordult, hogy az egyetemen tárolták a kiszórásra váró lapot. Plakátoztak és kampányoltak a Jobbiknak, de a párt sem maradt passzív. a hírportál szerint dokumentumokkal igazolható, hogy jelentős egyezések mutatkoznak például a Jobbik Erzsébetvárosi alapszervezete és ELTE BTK HÖK-vezetők illetve tagok között. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.