Feljelenti Gyurcsányékat az Elios

Feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció ellen az Elios Zrt., mivel a cég szerint a párt valótlanul állította, hogy közveszélybe sodornák az embereket. 

A miniszterelnök vejének volt cégét a kecskeméti beruházásuk befejezése után másfél évvel bírálta a DK. Az Elios vezérigazgatója szerint az általuk elvégzett projektek mindegyike a kivitelezés végeztével az EU kifizetési előírásainak megfelelően jogi, pénzügyi és műszaki felülvizsgálaton esett át – idézi a cég álláspontját az Origo.

A városban az egykor Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Zrt. korszerűsítette a közvilágítást. Az üggyel kapcsolatban hétfőn a Demokratikus Koalíció az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához (OLAF) fordult. A Gyurcsány-párt szerint azért keresték meg az uniós testületet, mert a miniszterelnök vejének korábbi érdekeltségi körébe tartozó cég közveszélyes állapotokat teremtett több magyar városban.

Az Elios Innovatív Zrt. minden közbeszerzési pályázatot szabályosan, a hatályos jogszabályoknak maradéktalanul megfelelve nyert el, a közvilágítás korszerűsítését pedig magas szakmai színvonalon, a vonatkozó hazai és nemzetközi szabványoknak megfelelően végezték el, a munkáért garanciát vállalnak – erről már Sájer Gábor, a cég vezérigazgatója beszélt kedden. 

A vezérigazgató szerint az Elios által elvégzett projektek mindegyike a kivitelezés végeztével – az EU kifizetési előírásainak megfelelően – jogi, pénzügyi és műszaki felülvizsgálati eljárásokon esett át. Ezek a vizsgálatok semmilyen szabálytalanságot nem állapítottak meg. A projektek zárásakor minden beruházás műszaki átadás-átvételi eljáráson ment keresztül. Éppen emiatt az Elios visszautasít minden olyan sajtóban megjelent valótlan állítást, miszerint a cég által kivitelezett projektek műszakilag nem megfelelőek. A projektek átadása óta eltelt másfél évben a cég a műszaki problémákkal kapcsolatos bejelentéseket nem kapott, az átadás után ennyi idővel a kecskeméti közgyűlésen elhangzottak Sájer Gábor szerint a politikai hangulatkeltés kategóriájába tartoznak.

„Az Eliost negatív színben feltüntetni igyekvő, a nem cégünk által kivitelezett projektekkel összemosó, műszaki tényeket, mérési eredményeket figyelmen kívül hagyó valótlan állítások miatt cégünk jogi eljárásokat indít” – mondta a vezérigazgató.

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.