Feljelentették a Népszava kommentelőit

Büntetőeljárást indított a Népszava több kommentelője ellen a XVI. kerületi rendőrkapitányság. A lap ügyvédje szerint azonban a vélemények nem lépték túl a véleménynyilvánítás szabadságának kereteit.

Rágalmazási, magánvádas ügyről lévén szó, a feljelentésről a bíróság dönt, s ha úgy határoznak, hogy megindítják az eljárást, a rendőrség automatikusan megkezdi a nyomozást – mondta az ügy kapcsán a lap jogi képviselője. Mivel személyiségi jogi perről van szó, a jogi képviselő szerint egyértelmű a következtetés: a feljelentő maga Papcsák Ferenc, Zugló fideszes polgármestere.

A Népszava írása szerint Az Ezren tüntettek Papcsák ellen című, áprilisban megjelent cikkéhez érkező négy hozzászólást kifogásolt a feljelentő. Ezek közül csak kettő látható a honlapon, a másik kettőt moderálták.

Az egyik kommentelő azt írta: "Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsődei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!"

A másik hozzászóló úgy fogalmazott: "Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???"

A lap ügyvédje szerint a két vélemény nem lép túl a véleménynyilvánítás szabadságának keretein. A rendőrség a büntetőeljárásról szóló törvényre hivatkozva a "felhasználói nevek személyek azonosításához szükséges adatokat" kérte lapunktól. A Népszava köteles lenne ennek eleget tenni, kénytelenek vagyunk együttműködni a rendőrséggel, de keressük annak jogi lehetőségét, hogy mégse kelljen kiadni a személyes adatokat – írják.

A Népszava cikkében olvasható az is: az érintett hozzászólókat értesítik, és ha mégis kiadják adataikat, akkor a lap ügyvédje ingyen vállalja jogi képviseletüket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.