Feljelentik Mesterházy Attilát

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának kormánypárti tagjai feljelentést teszek Mesterházy Attila ellen, mert az MSZP elnöke az idézés ellenére nem jelent meg a bizottság csütörtöki ülésén.  A bizottság kormánypárti tagjai a Simon-ügyben akarták meghallgatni Mesterházyt.

Mesterházyt a parlament több bizottsága elé próbálta citálni a kormányoldal annak ürügyén, hogy "tisztázza azt a nyilatkozatát, miszerint a Simon Gábor eltitkolt bécsi számláján lévő pénz a volt szocialista elnökhelyettes politikai pályafutása előttről származik".

Mesterházy Attilát eddig a mentelmi, a rendészeti és a nemzetbiztonsági bizottság is "beidézte", de a szocialista pártelnök rendre elhárította az invitálásokat, és leveleket küldött maga helyett, miszerint az ügyben az ügyészség nyomoz, nem pedig a bizottságok, a Simon-ügyről pedig nincs új információja, ezért nem vesz részt az üléseken.

A titkosszolgálati bizottság üléséről pedig azzal mentette ki magát a Kormányváltók miniszterelnök-jelöltje, hogy törvénytelennek tartja a testület ténymegállapító vizsgálatra vonatkozó kezdeményezését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.