Feljelentést tesz a kórház a "lakattámadás" miatt

Állami vagyon rongálása miatt büntetőfeljelentést tesz a tapolcai kórház vezetősége, miután az intézmény átalakítása ellen tiltakozó demonstrálók lakatokat helyeztek el az intézmény kerítésén.

Büntetőfeljelentést tesz a rendőrségen a tapolcai kórház vezetősége állami vagyon rongálása miatt, mert ismeretlenek a Deák Jenő Kórház struktúraváltása miatti tiltakozásul lakatokat helyeztek el a kórház kerítésén - közölte Flórián Csaba ügyvezető igazgató a város honlapján.

A kórház aktív sebészeti és belgyógyászati ellátásának megszüntetése miatt már több demonstrációt tartottak a Veszprém megyei városban, legutóbb hétfőn.

Flórián Csaba közölte: a vezetőség értetlenül áll a "kórházmentők" legújabb tette előtt, mert a szervezők eddig megkímélték az intézményt a politikai színezetű akcióiktól. Most ismeretlen tettes ellen az állami vagyon rongálása miatt tesznek feljelentést. Megjegyezte: az a kérdés, hogy a szervezőket a pánikkeltésért, a lakosság folyamatos félrevezetésért, a kórház erkölcsi hitelének rontásáért ki vonja majd felelősségre.

Kiemelte: nem kis eredmény, hogy a kórház a város egyik legnagyobb munkáltatójaként létszámleépítés nélkül megoldotta a funkcióváltást. "Kórházbezárásról nem lehet beszélni olyan esetben, amikor közel egymilliárd forint áramlik majd egészségügyi fejlesztésre a kórházba, sokkal inkább a megmentéséről" - fogalmazott közleményében az igazgató. Hangsúlyozta: a kórházat július elsejétől érintő átalakulást másfél éves folyamatos szakmai konzultáció előzte meg. A tervezéskor a fekvőbeteg-ellátás betegforgalmi adatait, a beavatkozásokat is figyelembe vették.

Az elvégzett sebészeti műtétek elemzésével megállapították, hogy ezek többsége egynapos beavatkozással elvégezhető. A belgyógyászati betegek esetében is hasonló a helyzet: 80 százalékuk krónikus osztályon vagy járó betegként ellátható - tette hozzá. A sürgős belgyógyászati betegségeket, mint az agyi katasztrófákat és a szívinfarktust, eddig sem Tapolcán látták el, hanem Veszprémben és Balatonfüreden - közölte az igazgató.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.