Feljelentést tett a kiszivárogtatások miatt Helmeczy László

Feljelentést tett ismeretlen tettes vagy tettesek ellen dr. Polt Péter Legfőbb Ügyésznél, a Magyar Nemzetben és más sajtóorgánumokban megjelenő kiszivárogtatások miatt, dr. Helmeczy László ügyvéd, a Kormányváltók képviselőjelöltje.
A feljelentés szerint a nyomozó hatóságoktól szervezett módon folyik a kormány kampánycéljainak megfelelő kiszivárogtatás olyan ügyekben, amelyek szinte minden mozzanata szolgálati titkot képez, más részletek pedig nemzeti minősített adatnak, régi nevén államtitoknak is minősülhetnek – áll az Együtt–PM sajtóközleményében.

Részletesen, szakmailag elemzi a terjedelmes, tízoldalas feljelentés azokat a Welsz Tamás-ügyben történt anomáliákat, amelyek arra mutatnak, hogy az ügyet Simon Gábor ügyével együtt politikailag időzítették, és alapos a gyanú, hogy nyomozásra vonatkozó szabályok megsértésével járt el a hatóság.

Kitért arra is, hogy már tavaly a nyomozó hatóság látókörébe került Welsz Tamás és Simon Gábor is, mégis csak a kampány elején álltak a nyilvánosság elé.

Mindez a korábbi hasonló ügyekkel együtt felveti annak gyanúját, hogy a Btk. 305. §-ba ütköző hivatali visszaélések sorozata zajlik az egyik legnagyobb hatalmú magyar nyomozóhatóságnál.

A feljelentés olyan ügyek, mint az UD Zrt.-ügy, vagy Juhász Ferenc és Fapál László felmentéssel végződő pere bemutatásával támasztja alá azt, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a szakmai szempontokat is háttérbe szorítja azért, hogy politikailag felhasználható ügyekkel szolgálja ki a hatalmat.

Feljelentését dr. Helmeczy László azért terjesztette elő közvetlenül a Legfőbb Ügyésznél, mert az ügyészségi hierarchiában ő az, aki minden ügyészségi szerv felett kontrollt gyakorolhat.

Mára azt tapasztalhatjuk, hogy a törvény előtti egyenlőség sérül azzal, hogy az ügyészség jobbra tolódott. Naponta láthatjuk jeleit annak, hogy az ügyészség valóban politikai érdekeket szolgál ki. Ezt a feljelentést is azért vagyok kénytelen megtenni, mert most már nemcsak egyszerű elfogultsággal, hanem bűnös kötelességszegés alapos gyanújával állunk szemben – áll a feljelentésben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.