Feljelentés lánchídi falfirkák miatt

A Szeretem Budapestet Mozgalom nyílt feljelentést tesz az I. és V. kerületi rendőrkapitányságon a Lánchídon található falfirkák miatt. Mint azt a társaság lapunkhoz eljuttatott közleményében jelzi, a főváros időről-időre biztosítja a firkák eltávolítását a Lánchídról is, de Budapest emblematikus, történelmi műemlékhídját ennek ellenére folyamatosan megrongálják a graffitizők.

A mozgalom úgy érzi, hogy a rendőrség jelenleg nem teszi meg minden lépést a tettesek kézre kerítésére; hiába történik meg a falfirkák letakarítása, ha szinte büntetlenül lehet firkálni tovább.

A Szeretem Budapestet Mozgalom ezért ismeretlen tettes ellen nyílt feljelentésben fordul Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitányhoz, valamint Kőhalmi Zsolt I. kerületi és Kesztyűs Rudolf V. kerületi kapitányokhoz.

Mint írják, a Lánchídon  fekete graffitit festettek (tag-elt) fel ismeretlen személyek. Az okozott anyagi kár a mozgalom előzetes becslése alapján meghaladja az 50 ezer forintot.

A rendőri vezetőktől kérik az eset mielőbbi alapos kivizsgálását, továbbá kérik, hogy a vizsgálat fejleményeiről irodájukat, mint az eljárást kezdeményező szervezetet írásban értesítsék.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.