Feljelentés Gaudi-Nagy ellen

Feljelentette Gaudi-Nagy Tamást egy budapesti magánszemély az ügyészségen. A beadvány szerint a jobbikos képviselő megvalósította a „holokauszt relativizálását”.

Bejelentést teszek, amely szerint Gaudi-Nagy Tamás a nagy nyilvánosság előtt a II. világháború alatt elkövetett emberiség elleni cselekmények tényét tagadta, kétségbe vonta és azt jelentéktelen színben tüntette fel – áll a Fővárosi Főügyészségnek címzett, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott feljelentésben.

A parlamenti vitában – idézi fel az előzményeket a beadvány – a Jobbik képviselője kijelentette, hogy az „auschwitzi emlékhely kialakítása kapcsán sok kritika elhangzott már, hogy vajon az ott bemutatott események teljes mértékben összhangban vannak-e a történelmi tényekkel”.

A beadvány szerint lehetséges ugyan, hogy a képviselő nyíltan nem tagadta a holokauszt tényét, de megvalósította a holokauszt relativizálását, ezzel pedig meggyalázta a haláltáborban elpusztított több mint 400 ezer magyar emlékét is.

Az ügyészséghez forduló magánszemély – kilétét nem szeretné felfedni – úgy ítéli meg, hogy a fenti cselekmény alkalmas a „nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása bűntette alapos gyanújának megállapítására”.

A Btk. szerint - teszi hozzá - három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki nagy nyilvánosság előtt tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel a náci vagy kommunista rendszerek által elkövetett népirtást és más bűnöket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.