Feljelentés Bayer és Meggyes esztergomi ügyei kapcsán

A Lehet Más a Politika esztergomi szervezete hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett egy nyolcmillió forintért készült vegyszer-felhasználási tanulmányterv, valamint a volt polgármester és Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire megszavazott 30 millió forint ügyében - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel.

Az LMP felháborítónak tartja, hogy miközben Esztergom polgáraira fejenként 600 ezer forint adósság jut, a felelősök egy része tagja a jelenlegi képviselő-testületnek, ezért felülvizsgálják az előző ciklusok szerződéseit, és hűtlen kezelés gyanúja esetén feljelentést tesznek - mondta el Vigh László megyei koordinátor, hozzátéve, hogy a vegyszer-felhasználási tanulmányterv miatt az Esztergomi Városi Ügyészség már elrendelte a nyomozás megindítását.

Korábban több internetes oldal beszámolt arról, hogy 2009 januárjában egy komáromi kft. nyolcmillió forintos megbízást kapott az önkormányzattól, ezért tanulmánytervet kellett írniuk az esztergomi intézmények vegyszereinek gazdaságos anyagfelhasználásáról.

A cég 2009 szeptembere óta APEH-végrehajtás alatt állt. Az LMP által kifogásolt nyolcmilliós tanulmánytervben fél oldal terjedelemben soroltak fel a takarítást hatékonyabbá tevő általános javaslatokat, mint például: "a most használt eszközök elegendőek ... de lassú munkát eredményeznek. Ahol lehetséges, modern felmosó kocsikat, vízlehúzókat kell alkalmazni."

Vigh László elmondta, Tétényi Éva független polgármester előterjesztésével szembehelyezkedve a testület Fidesz-frakciója néhány hete megszavazta, hogy a volt polgármester, Meggyes Tamás (Fidesz) és a korábbi önkormányzat által foglalkoztatott Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire 30 millió forintot költhetnek el a város pénzéből.

"A javaslatot a helyi Fidesz azzal indokolta, ha ezeket nem fizetnék, akkor az önkormányzat működése kerülne veszélybe" - tette hozzá a koordinátor.

"Nyilvánvalóvá vált, hogy az országos Fidesz vezetősége, valamint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos az oly sokat hangoztatott elszámoltatást a Fidesz tisztségviselőire, polgármestereire, tagjaira nézve egyáltalán nem tartja kötelezőnek - sőt, úgy tűnik, még fontosnak sem. Ez alapvetően megkérdőjelezi az 'elszámoltatás' hitelességét" - közölte Vigh László.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.