Feljelentés a Malév-felszámolás ügyében

A Jobbik feljelentést tett az ügyészségen, mert a párt szerint jogellenes lehet a Malév Zrt. felszámolása. A folyamatban lévő eljárásban összesen 170 milliárd forint hitelezői követelést regisztráltak.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom feljelentést tett az ügyészségen, mert a párt szerint jogellenes lehet a Malév felszámolásának egész folyamata – írja a Magyar Távirati Iroda (MTI). Erről  ma Budapesten Bertha Szilvia országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta: nem készült leltár, így nem tudni, hogy a vagyonelemeket valós értéken értékesítették-e.

Az MTI szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy az alapvető pénzügyi és számviteli zárások nem történtek meg, pedig ezek nélkül el sem lehetett volna kezdeni a felszámolást. Szavai szerint "teljesen nonszensz és jogtalan" a Malév felszámolása.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Malév ellen folyó  felszámolási eljárásban 170 milliárd forint hitelezői követelést regisztráltak. Hitelező az orosz Vnyesekonombank: a privatizációt követően többségi, majd kisebbségi tulajdonos csaknem harmincmilliárddal ragadt bent a cégben, akárcsak az ILFC amerikai repülőgép-lízingcég. Hitelező az állam is, a dolgozóknak pedig a cég kilencmilliárdnál is többel maradt adósa: a jogos járandóságok meghaladják a tízmilliárd forintot, miközben alig több, mint egymilliárdot sikerült kifizetni a bérgarancia-alapból. Összesen 56 olyan dolgozó van a több mint 1200 fős Malév-állomány volt alkalmazottai közt, akik maradéktalanul megkapták járandóságukat. Éppen ezért a pilótákat tömörítő szakszervezet jogi lépésekre szánta el magát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.