Feljelentés lehet az '56-os Child-dal vége

– Hogyan fizethetett ki 50 millió forintot egy dal átírásáért a kormány? – kérdezi Lázár Jánostól az Együtt, amely az ügyben kész feljelentést is tenni hűtlen kezelés miatt.
– Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány 50 millió forintot fizetett egy dal átírásáért, ezért Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel és adatigényléssel fordul Lázár Jánoshoz – olvasható az Együtt – a Korszakváltók Pártja közleményében.

Mint ismertetik: 50 millió forintos költségvetésből készíttetett a kormány "rockhimnuszt" az 1956-os emlékévre. A 444.hu most kiderítette, hogy az elkészült dal valójában csak a szerző korábbi művének átírása, melyet egy miami kosárlabdacsapatnak írt.

Szabó Szabolcs "Hogyan lehetséges, hogy egy már külföldön korábban felhasznált dal lett az '56-os emlékév dala?" címen írásbeli kérdéssel fordul Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy megtudja: valóban 50 millió forintba került-e a dal. Tudott-e a kormány illetékes állami vezetője a tényről, hogy ezt egy újrafelhasznált dal, s hogy miért állították az emlékév szervezői azt, hogy egy új, eredeti műalkotásról van szó? Szabó Szabolcs adatigénylést is benyújt Lázár Jánosnak, hogy a dalszerzővel kötött szerződés részleteit megismerhesse.

Ha Lázár János válaszából valamint a szerződés részleteiből bebizonyosodik, hogy a dal megrendelésével közpénzt pazaroltak, vagy a szerződések aránytalanul drágák, akkor az Együtt hűtlen kezelésért feljelentést fog tenni. Az ellenzéki párt felháborítónak tartja, hogy a kormány 50 millió forintot fizetett egy dal átírásáért. Ráadásul a tény, hogy a kormány egy sportinduló szövegének átiratával kívánja ünnepelni Magyarország egyik legfontosabb nemzeti ünnepét, méltatlan az 56-os hősök emlékéhez. Az Együtt szerint a magyar nemzeti történelem e kiemelt eseménysorozatának 60. évfordulója pártpolitikától függetlenül méltó állami megemlékezést kíván – zárul a párt közleménye.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.