Felgyújtották a romák kiszolgálását megtagadó benzinkutas autóját

Felgyújtották Jászalsószentgyörgyön az egyik autóját annak a vállalkozónak, aki korábban - a rendszeres nemfizetés miatt - benzinkútján meg akarta tagadni egyes romák kiszolgálását.

Előzőleg Szabó Lászlónak - aki diszkót is üzemeltet - két vendéggel gyűlt meg a baja, akik nem akarták elfogadni, hogy a zenés rendezvény véget ért - írja a szoljon.hu.

A vállalkozó a szoljon.hu-nak elmondta: a diszkóprogram vasárnap hajnali öt körül befejeződött, a fiatalok folyamatosan hagyták el az éttermet, de két férfi nem akart távozni. Nagy nehezen sikerült őket kituszkolni szabadba, de ekkor beleültek Szabó László ott parkoló autójába. Megkérdezte tőlük, mit keresnek a kocsiban, de válasz helyett csak szitkozódást kapott. Kisebb dulakodás után a két férfi kiszállt, és elindult hazafelé.

A szoljon.hu további beszámolója szerint Szabó László is távozott, de kisvártatva alkalmazottai hívták, mert a delikvensek visszatértek, és ismét beültek az autójába. Akkor újból kihúzták a férfiakat a kocsiból, és a falu első házáig kísérték őket.

Mindezek után nem telt el fél óra, és megint azzal verték fel a vállalkozót álmából, hogy lángol az étteremtől néhány száz méterre parkoló másik autója. Értesítették a tűzoltókat, és közben poroltóval és vízzel megkezdték az oltást. Mire a tűzoltók megfékezték a lángokat, a kocsi kiégett.

A jászberényi tűzoltók mentőt hívtak a vállalkozóhoz, mert a füst belélegzése miatt rosszul lett. Végül megfigyelésre nem maradt benn a kórházban, mert az oxigénpalackból lélegezve már jobban érezte magát.

Szabó László a szoljon.hu-nak határozottan elutasította, hogy a hétvégén történtek, és a korábbi események - amikor is egyes nem fizető lakosok miatt kitiltotta a romákat benzinkútjáról - között összefüggés lenne, szerinte a két történést mindenképpen el kell választani egymástól.

Szabó Zita százados, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-nek megerősítette az autófelgyújtás tényét, az ügyben a két férfit tanúként hallgatták meg, egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.