Felgyújtotta magát egy keszthelyi férfi a városházán

Gyúlékony anyaggal leöntötte, majd felgyújtotta magát egy férfi a keszthelyi városházán kedd délután - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabados Gábor elmondta, a férfit, aki egy-két deciliter gyúlékony anyagot öntött magára, a mentők a kórházba szállították.

Az égési sérüléseket szenvedett ember a helyi kisebbségi önkormányzat elnökhelyettese - erősítette meg Horváth Ferenc, a keszthelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az MTI értesülését. Elmondása szerint helyettese megoldatlan lakáshelyzete miatt gyújtotta fel magát. A lakás, amelyben egyedül élt, még a télen kigyulladt és lakhatatlanná vált. A telet az elnökhelyettes a "szabad ég alatt vészelte át", és lakhatása mostanra sem oldódott meg.

Nem volt megoldatlan a lakáshelyzete a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettesének, aki kedden gyúlékony anyaggal leöntötte és felgyújtotta magát a keszthelyi városházán - közölte a polgármesteri kabinet kedd este az MTI-vel. "Az elnökhelyettes - aki több alkalommal is ittasan jelent meg a roma nemzetiségi önkormányzat ülésein és hivatali ügyintézéseikor - feltehetőleg alkoholos befolyásoltság alatt gyújtotta fel magát. Sérülései nem súlyosak, ellátását követően megszökött a kórházból" - olvasható a közleményben. A polgármesteri kabinet közlése szerint az elnökhelyettes bérelt lakása március 6-án gyulladt ki. A tűzoltósági jegyzőkönyv szerint vélhetően az okozta a tüzet, hogy a férfi a lakásban nagy mennyiségű szemetet és ruhaneműt halmozott fel, és a tárolási szabályokat sem tartotta be. A tűzoltók véleménye szerint a lakásban csak kevés kár keletkezett. A tűz utáni hetekben a férfi a szomszédok elmondása szerint édesanyja önkormányzati lakásában élt. Bérleményének gyors lakhatóvá tételéhez az önkormányzat anyagi segítséget nyújtott, így ezt követően lehetősége volt visszaköltözni. Ruzsics Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) személyesen járt el a Máltai Szeretetszolgálatnál, hogy az elnökhelyettes ingyen kapjon ruhát és bútort, de azokat a férfi többszöri egyeztetés ellenére sem vette át - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.