Felgyorsult a leszakadás az SZDSZ szerint

Nem fordulhat elő még egyszer az, ami a tavaly március 9-i népszavazáskor megtörtént, hogy a populizmus nagymértékben uralja a magyar politikát - jelentette ki Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke szombaton.

Ma Magyarországon nincs 300 forintos vizitdíj, van helyette azonban 300 forint feletti euró. Az ország egy évvel ezelőtt nem a jövőről szavazott, hanem a leszakadás mellett döntött, amely egy éve felgyorsult - mondta szombati (a tavaly márciusi hármas népszavazás egyéves évfordulója alkalmából tartott) sajtótájékoztatóján Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke.

Fodor Gábor pártelnök - a liberálisok egyedül az áfaemelés elől zárkóznak e
Fodor Gábor pártelnök - a liberálisok egyedül az áfaemelés elől zárkóznak e

Fodor Gábor mind a kormányt, mind pedig az ellenzéket bírálta, mert szerinte súlyosan hibás válaszokat adtak a népszavazás utáni helyzetre. A Fidesznek, a referendum kezdeményezőjének rossz válasza úgy szólt, hogy a reformok ártanak Magyarországnak, azokat le kell szavazni; míg a kormány és az MSZP azt a következtetést vonta le, hogy a reformokat le kell állítani. A szocialisták a bársonyos semmittevést választották - fogalmazott.

Orbán Viktor pénteki országértékelő beszédére úgy reagált: nem ért egyet a Fidesz elnökének azzal a fő gondolatával, miszerint a világban és Magyarországon az lenne a baj, hogy a piacgazdaság változtatásra szorul, és valami mást kell felépíteni helyette.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.