Felfüggeszthetik az asszonyverő fideszes mentelmi jogát

A főügyészség által beszerzett bizonyítékok alapján a súlyos testi sértés bűntettének gyanúja megalapozottá vált Balogh József esetében, így Polt Péter kezdeményezi a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Balogh József országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére tett indítványt – írta sajtóközleményében Fazekas Géza sajtószóvivő.

Közleménye szerint Balogh József országgyűlési képviselő – a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás adatai szerint – 2013. április 28-án a hajnali órákban a fülöpházi lakóhelyén bántalmazta az élettársát. A sértett a bántalmazás miatt súlyos sérüléseket szenvedett. Fazekas Géza közölte: a főügyészség által beszerzett bizonyítékok alapján a súlyos testi sértés bűntettének korábbi gyanúja megalapozottá vált.

Mint korábban beszámoltunk róla: Balogh József, fideszes országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megye 1-es számú választókerület (Kecskemét-Kunszentmiklós) elnöke, Fülöpháza polgármestere élettársához idén áprilisban a fülöpházi körzeti orvos hívott mentőt, miután nem tudott mit kezdeni S. Terézia súlyos arcsérüléseivel.

Az asszonyt a kecskeméti izsáki úti kórház fül-orr-gégészet és szájsebészetére szállították. S. Teréziát néhány alkalommal már ellátták ilyen jellegű sérülésekkel, és volt egy komoly orrcsonttörése is korábban. Ezekről azt vallotta, hogy leesett a létráról, illetve, elesett az udvaron. Az orvosi jegyzőkönyv szerint azt mondta a sérüléseivel kapcsolatban, hogy hajnalban az élettársa, ittas állapotban, ököllel többször arcon ütötte. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, akik haladéktalanul megkezdték az eljárást. Lefolytatniuk azonban nem sikerült. Mivel egyértelművé vált, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel van dolguk, az iratokat megküldték az eljárás lefolytatására hivatott Központi Nyomozó Főügyészségre.

Balogh később azt mondta: nem emlékszik a történtekre, de elképzelhető, hogy élettársa átesett a kutyájukon, egy vak komondoron. Mint korábbi riportunkból kiderül: "lehet, hogy tényleg átesett Terike a vak komondoron, de a kezdősebességet már megkapta előtte, mesélte valaki, aki közelről ismeri Balogh József országgyűlési képviselőt, Fülöpháza polgármesterét. A faluban tudni vélik, miért kapta az asszony a maflást, amitől egyes hírek szerint az orra törött be, más hírek szerint a koponyája".                                 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.