Felfüggesztettet kapott Lengyel Zoltán rendőrverésért

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a Fidesz színeiben mandátumot nyert, majd az MDF-frakció létét egy ideig biztosító, jelenleg független képviselő Lengyel Zoltánt, amiért megütött egy rendőrt.

Nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselőt  a Budai Központi Kerületi Bíróság kedden. Az első fokú, nem jogerős ítélet szerint Lengyel hivatalos személy elleni erőszakot, könnyű testi sértést és becsületsértést követett el két évvel ezelőtt, egy rendőri igazoltatás során.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Lengyel Zoltán ellen az I. kerületi rendőrkapitány 2007. júliusában tett feljelentést, mert a képviselő megütötte a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt. (Lengyel az incidens idején még a Fidesz országgyűlési képviselője volt, később csatlakozott az MDF frakciójához, amely azóta megszűnt, így Lengyel ismét független)

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért, Magyar György, Lengyel védőügyvédje viszont azzal érvelt, hogy a bíróságnak mindössze "rosszallását kellene kifejeznie a vádlott viselkedése miatt".

A bírósági tárgyaláson a független képviselő fenntartotta, hogy nem követett el bűncselekményt, nem ütötte meg az intézkedő rendőrt, mindössze azt ismerte el, hogy indulato volt, így "túllreagálhatta a történteket". A bíróság végül az ügyészség álláspontját fogadta el.

Lengyel Zoltán várja az elsőfokú ítéletet
Lengyel Zoltán várja az elsőfokú ítéletet
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.