Felfüggesztettet kapott a tankelkötő

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) szerdán a tankelkötőt. Három évre eltiltották a közlekedéstől is.

A 67 éves férfi a 2006. október 23-ai budapesti tüntetésen beindította a Városháza parkban kiállított régi harckocsit és azzal közlekedett. Korábban az ügyész perbeszédében súlyosbító körülményként értékelte a vádbeli bűncselekmények halmazatát és, hogy azokat egy 32 tonnás járművel követte el a férfi. Enyhítő körülményként hozta fel az időmúlást, a férfi idős korát és büntetlen előéletét.

2006. október 23.: a rendõrségnek is lenne még mit vizsgálnia
2006. október 23.: a rendõrségnek is lenne még mit vizsgálnia

A védő azzal érvelt, hogy az események rendkívüli körülmények között történtek. Nyomatékos enyhítő körülményként kérte annak figyelembe vételét, hogy védence tömegpszichózis hatása alatt, beszűkült tudatállapotban cselekedett. H. György 67 éves vádlott a bíróság előtt a magyar gárda néven ismertté vált mozgalom egyenruhájában jelent meg és az utolsó szó jogán azt mondta: vállalja, amit tett, de nem ismeri el, hogy ezzel bűncselekményt követett volna el.

A PKKB folytatólagosan elkövetett közúti közlekedés veszélyeztetése, jármű önkényes elvétele és kétrendbeli rongálás miatt egy év nyolc hónap, négy évre felfüggesztve börtönnel és mellékbüntetésként három év közúti közlekedéstől való eltiltással sújtotta első fokon a tankelkötőt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.