Felfüggesztett parkolásellenőrzés a hóhelyzet miatt

A fővárossal kötött szerződés ugyan nem rendelkezik a hóeltakarításról, de Budapest Önkormányzati Parkolási Kft. megoldja a problémát: az időjárás miatt szerda 14 órától határozatlan ideig nem ellenőrzi a parkolást.

A fővárosi önkormányzat áprilisi hatállyal szerdán szerződést bontott a Budapest Önkormányzati Parkolási Kft.-vel (BÖP), mert a parkolási társaságok az elmúlt napokban nem takarították el a havat az általuk üzemeltetett parkolóhelyekről. A BÖP ezzel kapcsolatos közleményében úgy fogalmaz: a takarítással kapcsolatos jogi helyzet nem egyértelmű, de a társaság "minden erejével a probléma megoldására kíván koncentrálni", ezért egyeztetést folytatnak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel a parkolók megtisztításáról.

A Főpolgármesteri Kabinet döntéséről egyébként, amelyben felbontják a szerződést, hivatalos értesítést a BÖP egyelőre nem kapott. A cég ugyanakkor hangsúlyozta, "a rendkívüli időjárás miatt az ellenőrzési tevékenységet a társaság 14 órától szünetelteti."

Nyári Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója a kabinet szerdai ülése után azt mondta, Budapest vezetése szerződést bont a részben fővárosi tulajdonú BÖP Kft.-vel áprilisi hatállyal, és kilép a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból is.

Mint mondta: a vonatkozó közgyűlési rendelet "világosan fogalmaz": a természetes vagy jogi személy által kizárólagosan vagy rendszeresen használt közterület tisztán tartásáról a használó köteles gondoskodni. Ennek értelmében a járda esetében a háztulajdonos, a parkolóhely esetében a parkolási társaság dolga a hó eltakarítása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.