Felfüggesztett fogházat kapott Kaposváron a horvát miniszterelnök-helyettes

Egy év tíz hónap szabadságvesztésre ítélte a marcali bíróság Radimir Cacic horvát miniszterelnök-helyettest, mivel a 63 éves politikus 2010. január 8-án, az M7-esen Chrysler autójával utolért és belehajtott egy Škoda gépkocsiba, amelynek két utasa életét vesztette. A büntetést három évre felfüggesztette az elsőfokú bíróság.

Mivel a horvát sajtó megkülönböztetett figyelemmel kísérte az eljárást, és a marcali bíróságon nem volt az érdeklődők fogadására alkalmas tárgyalóterem, a per a Kaposvári Törvényszék épületében folyt. A múlt ősszel indult perben pénteken hirdettek ítéletet. A bíróság bűnösnek találta Cacicot, mivel az nem kétséges, hogy a politikus hibája okozta a balesetet, ugyanakkor megállapította, hogy a Škoda utasainak halálában szerepet játszott, hogy nem kötötték be biztonsági övüket.

A bíróság számos kérdésben nem tudott állást foglalni, a baleset helyszínelői ugyanis több hibát is elkövettek, így az ütközés nem volt maradéktalanul rekonstruálható. Mindezeket figyelembe véve hozta meg ítéletét a bíróság, amely a jogkövetkezményektől is mentesítette Cacicot, ugyanakkor a politikust 3 évre eltiltották a járművezetéstől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védő felmentésért fellebbezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.