Felfüggesztett börtönt a buszsofőrt lefejelő polgármesternek

Jogerősen egyéves - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték Somogyacsa polgármesterét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt. Az ítélet szerint a faluvezető lefejelt egy buszsofőrt, amiért az kérdőre vonta, hogy miért állt be autójával a buszmegállóba.

Másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték Somogyacsa polgármesterét közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, a büntetés végrehajtását két évre felfüggesztették - adta hírül a sonline.hu. A polgármester az igali buszmegállóban állt autójával, amikor egy busz érkezett, de a kocsi miatt nem fért be a megállóba. A buszsofőr vitába keveredett a polgármesterrel, aki pofon akarta vágni a buszvezetőt. A sofőr elhajolt az ütés elől, de a polgármester, szinte reflexből, lefejelte. A sofőr az orrán sérült meg.

Somogyacsa polgármestere első fokon 1 év hat hónap börtönbüntetést kapott, ezt mérsékelte egy évre a megyei bíróság. A polgármester mindkétszer előzetes mentesítést kért az eljárás során, de ezt a bíróság elutasította, így felfüggesztése lejártáig büntetett előéletűnek számít. Emiatt le kell mondania településvezetői tisztségéről - írja a sonline.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.