Ez a csúcs: feleségestül 'uzsorázott' a gadnai polgármester

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a gadnai polgármestert és annak feleségét – tájékoztatott Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyanúsítottak a saját lakásukon üzemeltettek illegális boltot, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket, s magas kamatra kisebb-nagyobb összegeket adtak kölcsön a településen élőknek. A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú bérek kifizetéskor beszedtek az érintettektől.

A rendőrség adatai szerint a polgármester és felsége által működtetett boltban egy csomagos dohányt ezerötszáz, húsz deka párizsit kilencszáz, míg egy kiló kenyeret hatszáz forintért adtak.

Mivel a településen nincs másik bolt, így másutt nem is lehetett élelmiszert venni. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége nem rendelkezett az élelmiszer kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel. Amikor a sértettek kifogásolták a magas kamatot, s kilátásba helyezték, hogy nem fizetik vissza a kölcsönt, a házas pár azzal fenyegetőzött, hogy megveretik a panaszkodókat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.