Feldúlt fideszesek

Kissé feldúltan távoztak a fideszes politikusok a Nemzeti csúcsról, szerintük nem volt korrekt, hogy noha Szili Katalin házelnök mondta a zárszót, mégsem ért véget a csúcs; az előzetes forgatókönyvtől eltérően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is felszólalhatott.


– Hogyan értékeli, hogy a miniszterelnök szerint veretes választási beszédet mondott, a Fidesz pedig egyedül maradt az adócsökkentés javaslatával?" – kérdeztük a Díszteremből távozó Fidesz-elnököt. Or-bán Viktor nem válaszolt, Szijjártó Péter szóvivő társaságában lesietett a lépcsőn.


Helyette Narvacsics Tibor frakcióvezető jellemezte a csúcsot: "vízigereblyézés". A frakcióvezető szerint Orbán Viktor beszéde megalapozott, jó beszéd volt, s konkrét forrásokat nevezett meg az adócsökkentés fedezetére is. Navracsics Tibor a kamatterheket, a bürokratikus eljárások és a korrupció csökkentése nyomán előálló pluszjövedelmeket említette. Tudósítónk kérdésére, hogy végül magukra maradtak az adócsökkentéssel, a frakcióvezető úgy válaszolt: Kérdezzék meg erről Parragh Lászlót!

Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc nem véletlenül tért el az eredeti forgatókönyvtől, s kért szót a nemzeti csúcs végén, hiszen érezte, hogy ebben a beszélgetésben ő a múlt politikusaként jelent meg. – Azt láthattuk, hogy a felhatalmazás és a szakértelem hiányából álló űrt próbált meg betölteni a miniszter-elnök a nap folyamán. Ezúttal úgy, hogy hatvanegynéhány, "tisztázatlan" szempontok alapján összehívott emberrel próbálta felépíteni a saját imázsát. A válsághelyzet hitelességi válság is, s a nemzeti csúcs egyértelművé tette, hogy Gyurcsány Ferenc nem rendelkezik kellő hitelességgel - hangoztatta a politikus, aki arra, hogy hétfőn a parlamenti ülésen ismét kivonul-e a Fidesz, azt válaszolta: mindaddig kivonulnak, amíg valamilyen jelentős esemény nem történik. "Holnap akár le is mondhat Gyurcsány Ferenc. Ahogy ma kinézett, könnyen el is tudom ezt képzelni" - tette hozzá mosolyogva a Fidesz frakcióvezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.