Van, aki Felcsútnak adná a használt szegedi villamost

Használt villamost árul a Szegedi Közlekedési Társaság - de mire jó egy ilyen? Van, aki azt javasolja, ajándékozzák Felcsútnak. Addig ezzel szállíthatnák a stadiontól a kisvasútig a tömeget, míg meg nem épül a metró.

Használt járműveket kínáló weboldalon árulja a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) egyik használt villamosát, amely közel 40 évig közlekedett a városban. Majó-Petri Zoltán, az SZKT ügyvezetője a Délmagyarországnak azt mondta: szeretnék, ha a patinás jármű nem kerülne ócskavastelepre.

A Bengálinak nevezett jármű 2011-ben szállított utoljára utasokat. Ócskavasként 1,5-1,8 millió forintot adnának érte, a városi közlekedési cég 3 millióért árulja.

Noha Szegeden komoly nosztalgia övezi a járművet - mire lehetne használni? A Délmagyarország megkérdezte olvasóit. Voltak, akik nyaralót, boltot, játszóházat alakítanának ki benne. Egy olvasó múzeumot rendezne be a régi villamosban. Megint más fölvinné egy dombtetőre, és éjszaka belülről megvilágítaná. (Más kérdés, hogy Szegeden egyetlen domb van, a Vértó kimélyítésével kialakított Ródlidomb, amelyet azonban már évekkel korábban betelepítettek székelykapukkal.)

Egy olvasó azzal az ötlettel állt elő, hogy adják oda ingyen Felcsútnak, ahol "a stadiontól a kisvasútig szállítaná a tömeget, amíg nem építik meg a metrót." 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.