Felcsúti luxus: a DK-nak nem tetszik Orbán élményparkja

A Demokratikus Koalíció (DK) elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szülőfalujában új „luxus beruházás” valósul meg, miközben az iskolákban és a kórházakban sanyarú körülmények tapasztalhatók.
Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője elmondta, a DK közérdekű adatigényléssel fordul a Puskás Akadémiához annak kiderítésére, miért kerül 3 milliárd forintba a „3,5 milliárd forint közpénzből készült stadion” mellé tervezett két fűthető futballpálya és egy Makovecz-stílusú kazánház.

Az új beruházás - közölte - „első ránézésre is húsz-, huszonötszörös túlárazásnak” tűnik, ráadásul miközben „tovább bővül a miniszterelnöki élménypark”, addig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) „képtelen befizetni az iskolák gázszámláit, emiatt számos iskolában nincs fűtés”.

A DK szóvivője szerint „hasonlóan sanyarú helyzet” tapasztalható a kórházakban is, ahol „szinte bárki megfagyhat, ha a hozzátartozók nem visznek pokrócokat, hősugárzókat”.

Az adófizetők pénzét ezért fűthető futballpályák helyett a közszolgáltatások minőségének javítására kellene költeni – hangsúlyozta Gréczy Zsolt.

A Népszabadság csütörtökön írt arról, hogy bővül a felcsúti futballakadémia: még ebben a szezonban elkészül két új fűtött focipálya és a hozzájuk kapcsolódó hatalmas, Makovecz-stílusú kazánház. Az akadémia az ezzel kapcsolatos sportfejlesztési programra 3,1 milliárd forintot költ, amelyből több mint 2 milliárd forint taotámogatás.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.