Felcsút: Sajátként védett állami tulajdon

A magyar állam tulajdonában és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vagyonkezelésében áll az az út, ahová nem engedték be a közelmúltban az Együtt–Párbeszéd Magyarországért Felcsútra látogató politiku­sait a miniszterelnök helyi labdarúgó-akadémiájának őrző-védői a nekik asszisztáló rendőrséggel – ez derül ki a Bicskei Járási Hivatal nyilvántartásából. Az őrző-védők arra hivatkoztak, hogy ez magánterület.

A „Kivett Váli-víz” megnevezésű ingatlan jobb partján, a meglévő karbantartó útként használt hat méter széles területrészre – kilencszáz méter hosszúságban – idén áprilisban kötött a vízügyi igazgatóság megállapodást Orbán Viktor alapítványával – értesült a Népszabadság a hatóság vezetőjétől.

Arra adtak engedélyt a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány részére, hogy azon kétrétegű, zúzalékos murvás megerősítést hajtson végre. Erre azért van szükség, mert 2012 tavasza óta itt közlekednek az „Aranycsapat” Labdarúgó Stadion építéséhez a munkagépek.

A Váli-víz elvezetésére 2,8 milliárdot szavaztatott meg még az első Orbán-kormány, hogy azután a pénzből öt településen építsen kapubeállókat minden egyes portához, gánti betonelemek segítségével. A „Kivett Váli-víz” pedig egy közel öthektárnyi terület, aminek a szóban forgó szakaszára két hete nem engedték be az ellenzéki politikusokat az Eurovéd Zrt. képviselői, akik ezúttal állami területet őriztek. 

A „balesetveszélyes magánút” előtt
A „balesetveszélyes magánút” előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.