Felajánlotta lemondását az MTV ügyvezetője

Rendkívüli ülést tart péntek délelőtt a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután felajánlotta lemondását a másfél éve elnök nélkül működő közmédium ügyvezetője. Frissítve.

Testületi tagok megerősítették az MTI-nek azt a sajtóértesülést, hogy Medveczky Balázs - akit péntek reggel a hírügynökségnek nem sikerült elérnie - feltételeket szabott ehhez.

Pénteki számában írt arról a Magyar Nemzet, hogy felajánlotta lemondását a Magyar Televízió ügyvezetésével megbízott alelnök A lap szerint Medveczky Balázs Katona Béla házelnökkel, valamint a tévékuratórium elnökségével is közölte szándékát. A felajánlott távozásnak azonban - tudta meg a napilap - feltételei vannak. Ezek között az első, hogy a tévé kapja meg a működéséhez szükséges költségvetési támogatást, a kuratóriumi elnökség pedig adja áldását a korábban már elvi szinten elfogadott 2,5 milliárdos hitelfelvételre. Medveczky továbbá azt is feltételül szabta az alapítvány irányító testületének, hogy annak politikai pártok által delegált tagjai egyhangúlag állapodjanak meg utódjának személyéről.

Medveczky Balázs az MTI-nek sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést. Czeglédi László kuratóriumi elnök annyit közölt, "valóban kaptunk egy levelet" az ügyvezetőtől, annak tartalmáról azonban nem kívánt nyilatkozni.

Több kuratóriumi elnökségi tag ugyanakkor azt mondta: az eddig kétszer visszadobott, 2,4 milliárd forintos hitelfelvétel megszavazása mellett az ügyvezető ahhoz kötötte távozását, hogy konszenzussal válassza ki utódját a testület.

Az MTI több forrásból is úgy tudja: az idő közben megkezdődött rendkívüli kuratóriumi elnökségi ülésen nem az ügyvezető, hanem Nagy Attila gazdasági igazgató képviseli a menedzsmentet. Az MTV sajtóirodája mindeddig nem válaszolt az MTI péntek reggel feltett kérdéseire. 

Túl magas fizetések

Vezető szocialista politikusok pénteken azt mondták, nyilvánosságra kerültek olyan adatok, amelyek szerint munkavégzés nélküli magas fizetéseket kapnak többen az MTV-ben, és az MSZP-sek főként a rossz gazdálkodás miatt sújtanák elvonással a köztévét. Azért csoportosítanának át pénzeket továbbá az MTV-től a Duna tévéhez, mert utóbbi támogatása mellett jelentős bal- és jobboldali értelmiségi kör mozdult meg. A jövő évi költségvetéshez benyújtott MSZP-s indítványok között van az a kormány által is támogatott javaslat is, amely elvonná az MTV 2,4 milliárd forintos, a közalapítványhoz rendelt támogatását, és azt a Hungária Televízió Közalapítványhoz, azaz a Duna Televízióhoz rendelné; ezzel az MTV nem kapna jövőre egy fillér céltámogatást sem, mert az idei 9,4 milliárd forintos támogatással szemben a jövő évi büdzsé már csak ezt a 2,4 milliárdot tartalmazza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.