Fél a HospInvest, hogy atrocitások lesznek a régi és az új dolgozók között

Néhány hetes szervezésre van szükség, hogy az ellátás visszaállhasson a megszokott szintre, mert a "kórházvédők" ellenállása miatt nem tudták végrehajtani a kidolgozott átadási-átvételi programot - mondta sajtótájékoztatón pénteken az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat szombattól működtető HospInvest Zrt. elnöke. A rendőrség közölte: nem működik közre az átvételben.

Kollányi Gábor elmondta: az első napokban az akut ellátásra koncentrálnak, ezért a betegek türelmét kérik. Több osztályon teljesen új munkaerő fog belépni, némi tapasztalatlansággal, hiszen nem volt alkalmas a helyzet, hogy az újak elseje előtt bemenjenek a kórházba - mondta.

Az elnök közölte: a HospInvest Zrt. mintegy ezer fős szakember gárdával kezdi meg a munkát, ez a biztonságos üzemeltetéshez megfelelő létszám. A továbbfoglalkoztatási lehetőséggel 856 kórházi dolgozó élt, a toborzás során pedig 132 munkatársat választottak ki a több száz jelentkezőből.

Kollányi Gábor a "kórházvédők" kis csoportját okolta a kialakult morális válságért, és azért, hogy sokak átlépését fenyegetéssel akadályozták meg. "Vannak félelmeink, hogy a kórházban atrocitások lesznek a régi és az új dolgozók között, és lesznek orvosok, akik a kialakult hangulat miatt nem merik majd felvenni a munkát" - mondta.

Hozzátette: biztonsági őrök és rendőrök biztosítják majd a kórház területét, a betegek, a betegellátás, és a kórházi dolgozók biztonsága érdekében pedig költöztetéssel koncentrálják a betegellátást.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annak közlésére kérte az MTI-t: a rendőrség nem közreműködője az átadás-átvételnek, nem is érkezett hozzájuk ilyen felkérés. Az eseményeket viszont figyelemmel kísérik, és ha jogsértés történik, természetesen intézkednek - tette hozzá.

November elsejétől a HospInvest Zrt. működteti az egri Markhot Ferenc Megyei Kórházat, a kórház szombattól már nem a megyei önkormányzat költségvetési szerve, a dolgozók közalkalmazotti viszonya megszűnik - erről pénteken döntött a Heves megyei közgyűlés.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.