Durva cigányozás, zsidózás Szögi Lajos emlékére

Több száz fekete egyenruhás rendőr sorfala között vonult végig fekete egyenruhában, kezükben magyar- és árpád sávos zászlókkal, fáklyákkal az a mintegy hatszáz gárdista, akik részt vettek a három éve kegyetlenül meggyilkolt Szögi Lajos emlékére szervezett rendezvényen Olaszliszkán.

Civil ruhás embert alig lehetett látni a tömegben. A helybeliek kordonok mögül, távolról szemlélték a Jobbik Magyarországért Mozgalom által meghirdetett esemény történéseit.

Az első szónok Bodrog László, a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg szóvivője volt, aki szerint "egy barbár horda által agyonvert" Szögi Lajos halála kellett ahhoz, hogy a magyar nemzet felébredjen és ne tűrje tovább azt a megaláztatást, amit a gyerekeknek és a tanároknak kell átélniük minden nap az iskolákban. Ugyanezzel kell szembenézniük a rendőröknek is, akiket vasvillával fenyegetnek intézkedés közben, így nem mernek határozottan fellépni a bűnözőkkel szemben - fogalmazott a szóvivő. Álláspontja szerint ezért lenne szükség vidéken a csendőrség felállítására, mert "a régi Magyarországon nem történt volna ilyen, amikor a falu végén megjelent a csendőr a kakastollas kalapban".

Ezt a gondolatmenetet folytatta Murányi Levente a Jobbik alelnöke is, aki arról beszélt, hogy a csendőr, amikor elfogta a tyúktolvajt "aktagyártás helyett a puskatus milyenségével ismertette meg az elkövetőt, akit aztán a családja talicskában takarított haza". Hozzátette: kormányra kerülése esetén a Jobbiknak nem titkolt célja a börtönök munkatáborokká alakítása, valamint bizonyos esetekben a halálbüntetés visszaállítása. Mint elmondta, Szögi Lajost "egy selejt népcsoport tagjai verték agyon, a gyilkos horda nősténye pedig azt ordította: öld meg a magyart!"

Véleménye szerint nincs még egy ország a világon, ahol az ilyen mondatokért ne szabnának ki börtönbüntetést (a Szögi gyilkosság említett vádlottja felbujtóként első fokon éppen ezért kapott letöltendő börtönbüntetést - a szerk.).

Murányi szerint a kisebbségi és a többségi társadalom szembe állítása állandó feladatuk a parlamenti pártoknak, az országgyűlés összes pártja idegen hatalmak érdekeit képviseli. Az alelnök a szónoki emelvényről azt üzente a "kisebbségek renitens tagjainak": a Jobbik kormányra kerülésével más világ jön.

- Azok a cigányok viszont, akik ki akarnak törni a bűnözés világából és gyermekeiket tisztességesen akarják nevelni, ránk számíthatnak - fogalmazott. Kiemelte: pártjuk alamizsna helyett valódi munkát akar biztosítani a dolgozni akaró romáknak.

Ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész arról beszélt, hogy a "Simon Pereszi államhódító szándék áll a cigányok uszítása mögött". "A magyarokat ma komolyabb következmények nélkül megrugdoshatják, meggyalázhatják. Ha magyart ér sérelem, az elefántból bolhát csinálnak, ha cigányt, vagy netalántán zsidót, akkor rasszizmust kiáltanak. Nemsokára elérkezik az az idő, amikor senki nem rúghat büntetlenül a magyarba" - jelentette ki ifj. Hegedűs.

A református lelkész szerint amíg egyesek biztonságban élnek lakóparkjaikban izraeli őrző-védő cégek védelme alatt, sok százezren, millióan az élet minden percében rettegnek az "etnikai zárványterületeken". Az esemény koszorúzással ért véget a Szögi Lajos emlékére állított emlékműnél.

Mint emlékezetes, Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én délután gyermekei szeme láttára verték agyon a nyílt utcán, mert többen úgy látták, hogy elütött egy helyi kislányt, aki nem sérült meg. Az ügyben a bíróság már meghozta első fokú döntését, mind a nyolc vádlott tíz évtől életfogytig tartó letöltendő fegyház- és börtönbüntetést kapott. A másodfokú tárgyalás a következő napokban kezdődik el a Debreceni Ítélőtáblán.

A bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselő résztvevők koszorút helyeznek el a Jobbik és a Magyar Gárda fáklyás megemlékezésén Szögi Lajos emlékhelyénél
Olaszliszka, 2009. október 16. A bíróság által jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselő résztvevők koszorút helyeznek el a Jobbik és a Magyar Gárda fáklyás megemlékezésén Szögi Lajos emlékhelyénél. Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én Olaszliszkán, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel nyolc embert vádoltak. MTI Fotó: Vajda János
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.