Feketékkel riogat a Fidesz

A Fidesz szerint Európának és Magyarországnak sem érdeke, hogy nagy számban érkezzenek más kultúrából származó illegális bevándorlók, hiszen az rendkívül sok együttélési konfliktushoz vezet.
Pósán László, a kormánypárt országgyűlési képviselője erről hétfőn, az Országgyűlés épületében tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Hangsúlyozta, debreceni képviselőként tisztában van azzal, hogy egy menekülteket befogadó állomás komoly problémákat vet fel a hétköznapi életben. A politikus szerint a gondok leginkább Magyarország uniós csatlakozását követően kezdődtek, amikor az addig viszonylag zárt táborok megszűntek.

A politikailag korrektnek mondott beszédek a valós problémák elfedésére alkalmasak - mondta Pósán László, aki azt kérdezte, örülne-e bárki annak, ha az iskolából hazatérő gyermekét a buszon körbeállja "hat fekete-afrikai fenyegető mozdulatokkal, hanghordozással".

A kormánypárti politikus szerint ugyanis a menekülttáborok környékén ilyen és ehhez hasonló esetekkel kell számolni. Példaként említette, hogy Debrecenben 2012-2013-ban előfordult, hogy három nigériai férfi megvert egy családapát, két algériai férfi kirabolt késsel egy diáklányt, egy táboron belüli összetűzéshez pedig 600 rendőrt kellett kihívni (ez utóbbiról nehéz eldönteni, hogy érv vagy ellenérv akart lenni a táborok ügyében - a szerk.).

Kiemelte, Magyarországra Európában az ötödik legtöbb migráns jelentkezik, a lakosság számarányához képest azonban az ország a második helyet foglalja el. Az illegális bevándorlók számának gyors növekedését mutatja, hogy 2012-höz képes meghússzorozódott a számuk, az "idei adatok pedig még riasztóbbak" - fogalmazott.

Pósán László mindezek miatt üdvözölte, hogy a kormány a nemzeti konzultációval meg kívánja ismerni az emberek véleményét a kérdésben, egyúttal arra kérte a kabinetet, hogy az európai fórumokon lépjen fel annak érdekében, hogy az unió még kiemeltebben foglalkozzon ezzel a kérdéssel.

A fideszes képviselő szerint amennyiben az unió nem képes ezt a kérdést összeurópai szinten kezelni, akkor lehetővé kell tennie, hogy a tagállamok saját hatáskörben is hozhassanak törvényeket a probléma rendezésére. Szólt továbbá arról is, hogy a demokratikus berendezkedésű Egyesült Államok déli határát szögesdrót és fal védi, az illegális határátkelőkre pedig lőnek is, míg az Európai Unió a világ egyik legnagyobb segélyező és befogadó is, ami szerinte hosszú távon nem fenntartható.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.