Fehér virággal védi a várost az antiszemita sötétségtől a Világos Veszprémért Mozgalom

Fehér virágokkal, mécsesekkel tart néma tüntetést a rasszista és antiszemita megnyilvánulások ellen a Világos Veszprémért Mozgalom pénteken, Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő szónoklatának helyszíne előtt.

A jelenlegi Bányász Székházban - abban az épületben, melynek helyén egykor a veszprémi zsinagóga állt - tart előadást a jobbikos Gyöngyösi Márton pénteken. Az épület falán emléktábla jelzi, hogy oda, s a környező épületekbe gyűjtötték össze a veszprémi zsidóságot, majd innen hurcolták el őket a haláltáborokba.

A több civil és politikai szervezetet, magánembereket összefogó Világos Veszprémért Mozgalom néma tüntetéssel tiltakozik a rasszista és antiszemita megnyilvánulások miatt. Emlékeztetnek arra, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője parlamenti felszólalása során szorgalmazta annak a felmérését, hogy hány zsidó ember van a parlamentben, hiszen ők szerinte nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

A Jobbik menetelése idején tavaly már demonstrációt szervező mozgalom Gyöngyösi országjáró körútja veszprémi állomásának a helyszínére vár mindenkit, aki felháborítónak tartja a gyűlöletkeltő gondolatok terjesztését.

A rasszista, antiszemita megnyilvánulások ellen pénteken délután háromnegyed négytől fehér virágokkal, mécsesekkel tiltakoznak. Azt kérik, hogy a résztvevők lehetőleg fehér sálat, sapkát, kabátot viseljenek, s tartsanak a kezükben fehér esernyőt.

Védjük meg együtt Veszprémet a sötétségtől! - írja felhívásában a Világos Veszprémért Mozgalom. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.