OCÖ: politikai terrorizmus kezdődött a cigányság ellen

Politikai terrorizmusnak nevezte szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Országos Cigány Önkormányzat elnöke azt, hogy fenyegető üzenetet és fehér port tartalmazó borítékot kapott a roma érdekképviseleti szervezet a reggeli postával.

Kolompár Orbán azt mondta: a sörétes fegyverek, a gyilkosságok után "terrorcselekményekkel akarják megfélemlíteni a cigányságot", és a boríték, amelyet az OCÖ-nek címeztek, "valójában a 2 hónapos csecsemőtől a 70 éves aggastyánon át valamennyi cigány embernek szóltak".

A roma politikus úgy fogalmazott: "a szélsőséges ideológia, a cigányság elleni álnok és ordas eszme új testet öltve folytatódik, és félő, hogy a választások közeledtével ez fokozódni és erősödni fog". Ezért arra kéri a legnagyobb lélekszámú hazai kisebbséget, ne féljen, védje meg önmagát, gyermekeit úgy, hogy ne váltsák ki a társadalom haragját, és ne kerüljenek szembe a törvényekkel.

Az OCÖ elnöke szerint "a fehér poros támadás" a következetes politikai kiállásuk és a szélsőségekkel való szembeszegülésük miatt történhetett meg, ugyanis mint mondta, az elmúlt másfél évben több száz fenyegető e-mailt, levelet kapott.

Kolompár Orbán azt mondta, a roma társadalomnak meg kell vetnie a lábát a politikai életben, ki kell harcolnia azokat a jogokat és helyeket, amelyek az elmúlt 20 évben is megillették volna őket, ezért az általa vezetett MCF Roma Összefogás Párt felkészül az idei országgyűlési és helyhatósági választásokra.

Az OCÖ elnöki titkárságának vezetője szerda reggel tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a reggeli postabontáskor egy kereskedelmi bank nevében feladott borítékban két lapot talált. Az egyikre azt írták: "El lehet innen menni!", míg a másikban fehér por volt, amely kiszóródott az asztalra és a földre, ezt követően értesítették a rendőrséget.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, az ismeretlen anyagot a polgári védelem és az ÁNTSZ szakaemberei elszállították, ők pedig közveszéllyel fenyegetés miatt eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.

Kolompár Orbán a sajtótájékoztatón azt mondta, a hatósági visszajelzés alapján egészségre nem találták veszélyesnek az anyagot, de ettől függetlenül, "a terrorista szándékot" komolyan veszik.

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.