Fegyverrel védené meg a fertődi iskolát az igazgató?

A fertődi alpolgármester feljelentette a település iskolájának igazgatóját, mivel – állítása szerint – félti az életét az intézményvezetőtől. Az igazgatónő ugyanis azt mondta, akár fegyverrel is megvédi az iskolát, de nem hajtja végre az önkormányzat azon határozatát, miszerint összevonják az alsó tagozatot a felsővel.

A fertődi iskola igazgatónője akár fegyverrel is megakadályozza az alsó és a felső tagozat összevonását – adta hírül a Hír24.

Ezzel kapcsolatban videonyilatkozatot adott ki Irinkov D. Mihály alpolgármester, aki hivatalos személy elleni erőszak vádjával tett feljelentést Garab Gábor Károlyné, a fertődi iskola igazgatójával szemben. Elmondta, hogy az igazgatónő nem hajlandó tudomásul venni a képviselő-testület július végi határozatát, amely szerint kiürítik az eddig az alsó tagozatnak otthont adó épületet, a kisdiákokat pedig szeptembertől „átirányítják” a másik, eddig csak a felsősöknek fenntartott iskolába. A fertődi testület az önkormányzat pénzügyi helyzete miatt kényszerült erre a lépésre.

Mint Irinkov a videonyilatkozatban elmondta, az igazgatónő többször kifejtette, hogy mindent meg fog tenni, hogy a képviselő-testület határozatát ne hajtsák végre, sőt őt személyében is megfenyegette. Augusztus 2-án az igazgatónő azt mondta, hogy „akár fegyvert is ragad, akár uzit is használ” annak érdekében, hogy az alpolgármester ne tudja az iskolaösszevonást végrehajtani – írja a Hír24. Irinkov erre hivatkozva tette meg a feljelentését, illetve bejelentette, hogy felhagy az iskola átszervezési munkáival, mert félti saját és családja egészségét, életét.

Az igazgatónő – a Fertőport.hu kérdésére – elmondta, hogy a képviselő-testület nemrégiben hozott határozata alapján, igazgatói minősítésében nem nyilatkozhat az ügyről – zárul a Hír24 cikke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.