Fegyverkezik a NAV

Az adóhivatal pisztolyokhoz és gépfegyverekhez vásárolna kiegészítőket, például lámpákat és állítható válltámaszokat. A hivatalos magyarázat szerint az alkatrészekre azért van szükség, hogy a meglévő eszközök modernizálásával elkerüljék újak beszerzését.
Fegyverzeti anyagokat vásárolna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – fedezte fel a Magyar Idők. A szervezet honlapján megjelent felhívás szerint keresnek Heckler & Koch M6X típusú maroklőfegyverhez lámpát, tokot, de vennének állítható válltámaszt és fémirányzékot is.

A NAV-nak szüksége van a szintén a német cég által gyártott géppisztolyaihoz lámpákra, illetve néhány további fegyveralkatrészre is. Emellett lövészszemüveg, fülvédő és nagyméretű kézi bilincs is szerepel a listában. Amúgy meglehetősen szerény mennyiségekről, négy, de legfeljebb 15 darabos tételekről van szó.

A beszerzés okairól szólva a NAV sajtófőnöke a Magyar Időknek azt mondta: az alkatrészekre azért van szükség, hogy a meglévő fegyvereket modernizálhassák, így elkerülhető új eszközök vásárlása. Suller Attila arra is kitért, mikor merülhet fel, hogy a NAV munkatársai géppisztolyt vagy sörétes puskát használjanak.

A hatóság bevetési egységei, a kommandósok sokszor szervezett bűnözői csoportokkal kerülnek szembe, nem ritka, hogy például a cigarettacsempészek pisztolyt, kést tartanak maguknál – magyarázta. Szerinte a jól felfegyverzett NAV-osokkal a jogszerűen tevékenykedő cégek képviselői, az információt kérő magánszemélyek biztosan nem találkoznak.

A sajtófőnök elmondta: a hivatal a segítségre szoruló adózók dolgát tanácsadással és számos szolgáltatással segíti, az előírásokat durván megsértő és a társadalomra komoly veszélyt jelentő illegális szereplők ellen viszont a legszigorúbban fellép. A bűnözői körök felszámolásához pedig lőfegyverekre is szükség van.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.