Februárban várják gyanúsítotti kihallgatásra Juhász Ferencet

Megkapta ügyészségi idézését a korábbi szocialista honvédelmi miniszter - tudta meg lapunk. Juhász Ferencet február 7-én fogja a vádhatóság gyanúsítottként kihallgatni. A politikus szerint neki tiszta a lelkiismerete.

Megkapta ügyészségi idézését Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter a Központi Nyomozó Főügyészségtől, a vádhatóság február 7-én kívánja gyanúsítottként kihallgatni a politikust – tudta meg a Népszabadság. Juhászt a hírek szerint hűtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentése alapján.

Juhász Ferencet február 7-én fogja a vádhatóság gyanúsítottként kihallgatni\n
Reviczky Zsolt 2008.05.19. Digitális 136. sz. DVD Juhász Ferenc MSZP képviselő Parlament

Mint arról lapunk korábban beszámolt, az Országgyűlés tavaly december 23-án függesztette fel a szocialista képviselő mentelmi jogát, miután a formai követelményeknek megfelelően a legfőbb ügyészség annak kiadását kérte Kövér László házelnöknél. Az ügy alapja a honvédelmi tárcánál korábban történt úgynevezett „lakásügyek”, amely során a gyanú szerint Juhász Ferenc miniszterként hozzájárult ahhoz, hogy valódi értékük töredékéért szolgálati „luxuslakásokat” adjanak át minisztériumi felsővezetőknek és tábornokoknak.

Lapunk megkereste Juhász Ferencet is, aki ismét megerősítette: áll a vizsgálat elé, s miután álláspontja szerint minden a vonatkozó törvényi előírások betartásával történt, a lelkiismerete is tiszta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.