Fazekashoz közeli Fazekas vigyáz a halakra

Fazekas Szabolcsot jelölte ki a földművelésügyi miniszter a halgazdálkodás fejlesztéséért felelős miniszteri megbízottnak, s július 1-jétől már munkába is állt.

Fő feladatai a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény végrehajtása, a horgászturizmus fellendítése és az orvhalászat visszaszorítása. Emellett a haltermelés fejlesztéséhez szükséges támogatáspolitika kidolgozásáért, a társadalmi szervezetekkel és a halászati ágazat szereplőivel való kapcsolattartásért felel.

Diplomáját a Debreceni Egyetem agrármérnök szakán szerezte, ezenkívül állattenyésztő és állategészségügyi technikusi végzettséggel is rendelkezik – olvasható a kormány.hu oldalon.

Tomajmonostora polgármestere, Fazekas Szabolcs a földművelésügyi miniszternek csak névrokona, de jó barátságban van az őt korábban október 23-a alkalmából is kitüntető Fazekas Sándorral. A miniszteri elismerő oklevelet "a község infrastruktúrája és közélete fejlesztése, a népi hagyományok megőrzése érdekében végzett munkájáért kapta."

Fazekas Szabolcs a halak védelme és az orvhalászat visszaszorítása helyett eddig inkább az állami földek „elhalászásban" szerzett érdemeket. Ángyán József legutóbbi jelentése részletesen taglalja, miként kaparintotta meg saját földijei elől a tomajmonostori és környékbeli földeket a helyi fideszes polgármester. Fazekas Szabolcs – édesapjával és feleségével együtt 382 hektár földhöz jutott Abádszalókon, Kunhegyesen és Kunmadarason. A „Fazekas-érdekeltség" ezen felül, egy másik családtaggal, a polgármester testvérével kiegészülve pályáztatás nélküli megbízási szerződéssel további hetven állami birtoktestet bérel ebben a térségben. Helyi becslések szerint a Fazekas-család által használt terület összességében meghaladhatja az 1000 hektárt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.