"Fazekas miniszter úr, mondjon le!"

Földet vissza a valós gazdáknak – ezt követelik Berettyóújfalunál a forgalmat lassító gazdák.

Mintegy húsz járművel csaknem ötven gazda tart forgalomlassító tüntetést délelőtt tíz óra óta a Hajdú-Bihar megyei Berettyóújfaluban az állami földpályázatok eredménye elleni tiltakozásul. A nemzeti színű zászlókkal díszített autókon olyan feliratok olvashatók, hogy „Fazekas miniszter úr, mondjon le; Földet vissza a valós gazdáknak; Adjátok vissza a bérelt legelőket a helybeli gazdáknak!”.

A demonstrálók között vannak esztári, pocsaji, kismarjai, váncsodi, mezőpeterdi, bakonszegi, berettyóújfalui és balmazújvárosi gazdák, akik mindannyian a földbérletpályázat vesztesei, holott az állattartás az egyetlen megélhetési lehetőségük.

Azt követelik, hogy a legelőkre írjanak ki új pályázatot annak érdekében, hogy a földeket a helyi gazdák bérelhessék a jövőben is. Többen azt mondják: ha nem írnak ki új pályázatot, akkor a legelő nélkül maradt tehenekkel és juhokkal a Parlament elé vonulnak, és megkérik a képviselőket, hogy ha a törvény erejével elvették tőlük a legelőket, akkor a jószágot a jövőben etessék tovább a politikusok.

Gazdatüntetés Berettyóújfalun
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.